Bu 2 cihazımız Yatırımcılara Önerdiğimiz Ekonomik Ürünler. Yazımızın Sonundaki 120kW'lık Elektrikli Araç Şarj İstasyonunu da Görebilirsiniz. Detaylı Bilgi İçin Satın Alma Bölümündeki İletişim Bilgilerimizden Bizlere Ulaşabilirsiniz. Şimdi Gelelim DC Şarj Nedir?
Şebekeden gelen AC gücü, elektrikli araçların bataryalarının tamamen şarj edilmesi için kullanılan araç şarj cihazına göre 20 saate kadar varan bir süreye ihtiyaç duyulmasına sebep olur. Alternatif akımın bataryayı yavaş bir şekilde doldurması, günlük hayatın hızına ayak uydurmak noktasında çeşitli problemlere yol açar.
Hızlı bir şekilde şarj etme işlemlerinin tamamlanması için DC tercih edilir. Şebekeden gelen AC gücünün DC formuna çevrilmesi için özel dönüştürücüler tercih edilir. Şarj süresini büyük bir oranda kısaltan elektrikli araçlarda şarj sistemleri için tercih edilen DC, zamandan tasarruf etmenizi sağlar.
DC kullanılan şarj işlemlerinde meydana gelen güç kaybı minimum olarak gözlemlenir. Şarj cihazının içerisinde yer alan sistem alternatif akımın doğrusala çevrilmesini sağlar.
Alternatif akımın kullanıldığı şarj alanlarına göre büyük yer kaplar. Otoyollarda, şarj istasyonlarında ve yol kenarlarında DC gücünün kullandığı şarj alanları bulunur. Örneğin TOGG üzerinden gidelim 80kW’lık aracınızı 120kW’lık bir şarj istasyonunda şarj ederseniz aracınızın %25 yani 20 kW şarjı olduğunu varsaydığımızda 30 dk gibi bir sürede aracınız %100 şarj olmuş oluyor. DC şarj istasyonları genel olarak 50 kW-400 kW arasında şarj hızına sahiptir.
Bu 120kW'lık Cihazımızın da Üst Segmenti Olan 180kW'lık ve Reklam Oynatma Ekranı Olan Cihazı Bir Sonraki Blogumuzda Paylaşacağız. Buraya Kadar Okuyan Tüm Okuyucularımıza Teşekkürlerimizi Sunuyoruz.
コメント